Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић разговарала је са предсједником и секретаром Друштва учитеља Републике Српске Марином Кнежевић и Биљаном Лакић о реформским активностима у области образовања, организовању наставе у условима пандемије вируса корона и предстојећој додјели Светосавске награде.

Изражено је обострано задовољство до сада реализованим реформским корацима са циљем стварања ефикаснијег образовног система.

Осврћући се на јавни позив за додјелу Светосавске награде, министар Наталија Тривић позвала је Друштво учитеља Републике Српске да се и сами ангажују како би пријавили своје колеге који задовољавају критеријуме за додјелу Светосавске награде.

Предсједник Друштва учитеља Републике Српске Марина Кнежевић изразила је задовољство могућношћу да, осим школа, и струковна удружења предложе кандидате за додјелу Светосавске награде.

Свечана додјела ове награде биће уприличена 28. јануара 2021. године, а биће  додијељено 45 награда васпитачима и стручним сарадницима, учитељима, наставницима и професорима.