„Ученици прва три разреда основних школа у Републици Српској од наредне школске године биће ослобођени ношења уџбеника у школе, јер ће им они бити доступни у дигиталној форми”, рекла је миниистар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић.

Биће дигитализовани садржаји 11 уџбеника за ученике прве тријаде и то је један од начина да се ђаци растерете тешких торби, јер ће дигитализовани уџбеници, осим у школама, ученицима бити доступни и путем програма “Едуис“, те ће их моћи користити и код куће.

„Све учионице ће бити опремљене дигиталном опремом”, рекла је Тривићева.

Навела је да се ресорно министарство на ову активност опредијелило, јер је у прва три разреда основних школа било највише примједби због тешких ученичких торби.

Напоменула је да ће и Министарство ове године издвојити три милиона КМ за бесплатне уџбенике за ученике првог и другог разреда основних школа, те од трећег до деветог разреда за ученике из породица са троје и више дјеце.

„Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске додатно обезбјеђује средства за уџбенике за одличне ђаке из вишечланих породица”,  рекла је министар Наталија Тривић.