Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић упутила је свим основним и средњим школама у Републици Српској честитку поводом обиљежавања Светог Саве.  У честитки се наводи:
„Поводом школског празника Светог Саве свим ученицима у Републици Српској, руководству школа, те наставном и ваннаставном особљу упућујем најљепше честитке. Непроцјењивост оног што нам је Свети Сава оставио у насљеђе потврђена је кроз вијекове, а потврђује се и сваким новим даном. Његова дјела јасан су путоказ који требамо слиједити јер нам освјетљавају пут знања, љубави и праведности. У потпуности нас и данас задивљује чистота његове просвјетитељске мисли и дјела и истовремено обавезује да стремимо ка најбољем.
Управо награда коју Министарство просвјете и културе додјељује просвјетним радницима за изузетне резултате у раду носи његово велико име и у знаку је његове просвјетитељске мисли. Снага и значај имена Светог Саве уткана у награду чине додатну част свим награђенима. Жеља нам је да оснажимо углед просвјетних радника и укажемо на просвјетитељску улогу васпитача, учитеља, наставника и професора који свој посао раде уз много љубави, стрпљења и разумијевања.
Позивам Вас да заједно дјелујемо у светосавском духу, да као такви будемо мудри и безазлени и да цјеложивотно умножавамо таленте, које смо препознали код себе, јер само на тај начин можемо бити на радост родитељима и учитељима, а на корист друштву и отаџбини Републици Српској.“