Поштујући тренутне епидемиолошке мјере, ЈУ Основна школа „Иво Андрић“  Бања Лука је и ове године традиционално обиљежила 27. јаунара школску славу – Светог Саву. Настава је одржана по редовном распореду, с тим да су учитељи и наставници први час посветили лику и дјелу овог великог српског просвјетитеља.

У холу школе је са истим циљем организована изложба фотографија, ученичких цртежа, паноа и чланака.

Свечани обред је обављен у зборници у присуству свештеника, вјероучитеља у школи,  Миодрага Копање и Александра Стојановића, те бишег ученика  Дамјана Коса, управе школе и награђених наставника.  Освештан је славски колач и кољиво, упућене честитке присутнима уз жеље да нас прате здравље, радост и благостање.

Овогодишња добитница Светосавске награде је професор разредне наставе, мр Драженка Шобат. Награђени наставник поводом Дана Републике је професор ликовне културе, мр Анита Новић. Као и сваке године награђени су и јубиларни радници: наставник музичке културе, Вера Бартел, професор техничког образовања, Зоран Мармат, професор разредне наставе, Јелена Ромчевић, професор хемије, Сандра Стојковић, те чланови техничког особља Јелена Јоветић и Зорица Долежан. Предсједник синдиката, Татјана Иветић  је испратила пензионере: М. Марчета, А. Илић, М.Кременовић и Љ. Зорановић.

Добитница Светосавске награде из реда ученика, ученица осмог разреда, Ана Косић, примила је награду у Вијећници Банског двора, а потом јој је награду уручила директорка школе, Жељка Опачић.

Школа је такође наградила по једног, најбољег ученика из сваког одјељења од 1. до 9. разреда,  награђени су и сви ученици 8. и 9. разреда са свим петицама и примјерним владањем.

Свечана академија ни ове године није изостала и то је оно чиме се ЈУ ОШ „Иво Андрић“ посебно поноси. Под вођством професорица српског језика и књижевности, Верице Глиговић и Дејане Шкорић Мијатовић, академија је снимљена и презентована на Савиндан на сајту и у холу ове васпитно образовне установе. Академију можете погледати на: https://youtu.be/Tlcm3HvHslk .