„Васпитачи, учитељи и наставници су јунаци овог доба, јер су свестрани, посвећени и спремни на нове изазове. Они су носиоци реформских процеса и квалитетног образовања. За радну/школску 2019/20.годину наградили смо њих 40 Светосавском наградом. Њима у част, у сарадњи са РТРС-ом, организован је свечани програм поводом додјеле Светосавске награде, без публике и додјеле уживо, али с циљем да их достојно прогласимо и запамтимо њихова имена“, рекла је министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић осврћући се на овогодишњу додјелу.

Нагласила је да је ове године Светосавска награда додијељена други пут.

„Велика је то част и обавеза за све нас у Министарству просвјете и културе. Част, јер знамо да просвјетни радници на свим нивоима образовања, од вртића па до средњих школа, из дана у дан доприносе да нашa дјеца, ученици, стекну нова знања, вјештине, развију позитивне особине и спремније гледају на све изазове друштва који им се намећу. И упркос веома отежаним епидемиолошким околностима учинили смо велики искорак у провођењу реформског процеса и у томе смјеру настављамо без задршке, с јасним опредјељењем да створимо „нову школу за ново доба“, навела је министар Наталија Тривић.

И овом приликом упутила је најискреније честитке овогодишњим добитницима Светосавске награде, истакнувши да је улагање у младе, образовање и школство, најсигурнији пут у бољу  будућност свих оних које води светосавска идеја.