Поводом новогодишњих и божићних празника министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић упутила је честитку свим васпитачима и запосленом особљу у прешколским установама у Републици Српској.

 У честитки им је исказала захвалност за посвећеност у раду са најмлађима као и за  спремност да у захтијевним епидемиолошким околностима сачувају здравље дјеце.

„Период предшколског живота дјетета је посебно важан јер рана животна искуства имају снажан утицај на даљи животни пут сваког дјетета. Како знамо да је рад са предшколском дјецом организован, прије свега, у функцији здравог развоја и одрастања дјетета, Министарство просвјете и културе наставиће интензивне активности на унапређењу предшколског васпитања и образовања кроз стварање стимулативног окружења, јачање компетенција васпитача и родитеља, те промоцију важности раног раста и развоја“, наводи се у честитки.

Такође је напоменуто да ће васпитачима и стручним сарданицима 28. јануара 2021. године бити додијељена Светосавска награда за њихове изузетне резултате у раду.