[fusion_builder_container admin_label=““ hundred_percent=“no“ equal_height_columns=“no“ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ background_position=“center center“ background_repeat=“no-repeat“ fade=“no“ background_parallax=“none“ enable_mobile=“no“ parallax_speed=“0.3″ video_aspect_ratio=“16:9″ video_loop=“yes“ video_mute=“yes“ border_style=“solid“ padding_bottom=“100px“ admin_toggled=“no“ type=“flex“][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=“1_1″ layout=“1_1″ spacing=““ center_content=“no“ hover_type=“none“ link=““ min_height=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““ background_color=““ background_image=““ background_position=“left top“ undefined=““ background_repeat=“no-repeat“ border_color=““ border_style=“solid“ border_position=“all“ padding_top=““ padding_right=““ padding_bottom=““ padding_left=““ margin_top=““ margin_bottom=““ animation_type=““ animation_direction=“left“ animation_speed=“0.3″ animation_offset=““ last=“true“ border_sizes_top=“0px“ border_sizes_bottom=“0px“ border_sizes_left=“0px“ border_sizes_right=“0px“ first=“true“ type=“1_1″][fusion_text columns=““ column_min_width=““ column_spacing=““ rule_style=“default“ rule_size=““ rule_color=““ content_alignment_medium=““ content_alignment_small=““ content_alignment=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ sticky_display=“normal,sticky“ class=““ id=““ font_size=““ fusion_font_family_text_font=““ fusion_font_variant_text_font=““ line_height=““ letter_spacing=““ text_color=““ animation_type=““ animation_direction=“left“ animation_speed=“0.3″ animation_offset=““]

Поводом завршетка наставе у првом полугодишту школске 2020/2021. годинe, свим ученицима у Републици Српској, руководству школа те наставном и ваннаставном особљу, министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић упутила је искрене честитке, уз жељу да са својом породицом и у радости проведу дане предстојећег распуста.

„Нову школску годину почели смо са великом неизвјесношћу због пандемије изазване вирусом корона али захваљујући знању, умијећу, креативности и флексибилности свих запослених у просвјети успјешно и у школским учионицама завршавамо прво полугодиште.

Као друштво дугујемо велико признање и захвалност просвјетним радницима за исказани труд  у области васпитања и образовања ученика у ванредним околностима и зато Вам се још једном захваљујем на исказаној посвећености подучавању наших ученика.

Просвјетитељску улогу васпитно-образовних радника, који су постигли изузетне резултате у области васпитања и образовања ученика и њихову неизмјерну важност у процесима развоја и напретка друштва, истакнућемо 28. јануара 2021. године када ће бити додијељена Светосавска награда“, наводи се у честитки министра Наталије Тривић.

Истакнуто је да Министарство просвјете и културе жели у школама створити подстицајно окружење за учење и подучавање али и, кроз реформу основног и средњег образовања, наставити са повезивањем образовања и тржишта рада са циљем да  ученици у току школовања стекну сва потребна знања и вјештине и да након  школовања добију прилику за брзо запослење.

„И овом приликом позивам све просвјетне раднике да се са иновативним идејама и конструктивним приједлозима укључе у израду Стратегије развоја предшколског, основног и средњег образовања за период од 2022. до 2030. године на чему ћемо радити у наредној години. Сигурни смо да ће даље развијање наставних планова и програма, те школских уџбеника допринијети ефикаснијем раду свих просвјетних радника и бољим исходима учења, а то је један од најважнијих циљева реформских процеса“, наводи се у честитки министра Наталије Тривић.

[/fusion_text][fusion_gallery layout=““ picture_size=““ columns=““ column_spacing=““ gallery_masonry_grid_ratio=““ gallery_masonry_width_double=““ hover_type=““ lightbox=“yes“ lightbox_content=““ bordersize=““ bordercolor=““ border_radius=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““][fusion_gallery_image image=“http://novaskolazanovodoba.com/wp-content/uploads/2020/11/ACO_0032-min1.jpg“ image_id=“1789″ link=““ linktarget=“_self“ /][/fusion_gallery][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]