Градишка примјер успјешног дуалног образовања

Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић навела је током раде посјете Градишци ову локалну заједницу  као примјер заједнице која успјешно проводи дуално образовање.

Након састанка са градоначелником града Градишка Зораном Аџићем, истакла је да је Техничка школа у Градишци примјер школе која успјешно сарађује са привредом, односно која успјешно обезбјеђује праксу свим својим ученицима код послодаваца, гдје често и остану да раде, нагласивши важном чињеницу да је у порасту интерес ученика за упис у средње стручне школе управо захваљујући овом и сличним примјерима организовања наставе.

Градоначелник Града Градишка Зоран Аџић рекао је да је Техничка школа Градишка претеча дуалног образовања на подручју, не само Републике Српске, него цијелог региона.

„Успјели смо да осавременимо кабинете за практичну наставу гдје смо само у производне машине уложили око милион марака. Најновија машина коју смо скоро набавили вриједи око 300.000, 00 КМ и служи за обраду дрвета. Једина су школа у БиХ која посједује такву врсту производне машине, јер нам је циљ да ђаци буду употребљиви у производним погонима на подручју Градишке, а да они који одлазе на даље школовање носе у свом средњошколском образовању и практично знање које ће им помоћи  на факултетима“, рекао је градоначелник Зоран Аџић.

Напоменуо је да се од идуће школске године размишља о увођењу занимања техничар роботике, што је потврдио и директор Техничке школе Владо Томић у разговору са министром Наталијом Тривић.