Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић састала се данас са начелником општине Шипово Мирком Ковачем и посјетила Основну школу „Немања Влатковић“ у Шипову, коју похађа око 700 ученика, а  која је обновљена у оквиру пројекта „Енергетска ефикасност“. У плану је да и Средњошколски центар „Петар Кочић“ Шипово буде утопљен у оквиру овог пројекта.

Министар Наталија Тривић подсјетила је да је у овој седмици започео нови циклус реализације реконструкције, адаптације и инвестиција у основне и средње школе у Републици Српској кроз пројекат „Енергетска ефикасност“, а у оквиру којег је раније уложено и у ову основну школу.

 „Кроз овај пројекат у ову школу је инвестирано прије  три године и захваљујући томе ученици и запослении у школи имају добре услове за рад и учење, што је посебно важно“, рекла је министар Наталија Тривић, напоменувши да је свој допринос томе дала и општина која је опредијељена да улаже у систем образовања.

На подручју ове општине, извршена су у овој години улагања и у  Основну школу „Раде Маријанац“ у Стројицама. „Санирани су мокри чворови и набављена рачунарска опрема тако да ученици у овој школи имају једнако добре услове за рад као и у школи `Немања Влатковић`,“ рекла је министар Наталија Тривић, напоменувши да је ова једна од 70 основних школа у Републици Српској у којима су извршена слична улагања, а у складу са приоритетима кандидованих школа. Основна школа „Немања Влатковић“ Шипово опремљена је у оквиру пројекта Доситеј рачунарском опремом, а током септембра биће у употреби еДневник, као и едукативни Оffice 365 алати.

Директор Основне школе „Немања Влатковић“ у Шипову Драган Гајић потврдио је да се сви у школи придржавају препоручених мјера Института и упутства Министарства просвјете и културе те да се наставни процес одвија несметано.

Начелник Шипова Милан Ковач изразио је задовољство због досадашњих инвестиција у васпитно-образовне установе на подручју општине Шипово те потврдио опредијељеност општине да настави оваква улагања и у наредном периоду, како би се побољшали услови рада у њима.