„Овог љета, захваљујући средствима Министарства просвјете и културе, биће замијењена столарија на Средњошколском центру Братунац како би ученици и наставници радили у топлијим учионицама“, рекла је министар просвјете и културе републике Српске Наталија Тривић која је данас боравила у радној посјети Братунцу.

Након разговора са начелником општине Срђаном Ранкићем, у чијој пратњи је посјетила Средњошколски центар Братунац, навела је да ће тиме бити започета реконструкција ове образовне установе која ће у наредном периоду доставити пројектну документацију за остатак реконструкције Средњошколског центра, који захтјева велику инвестицију.

„Обилазимо установе да видимо у каквом су стању, на који начин раде, имају ли потешкоћа у раду и који су то нови развојни пројекти у области образовања и културе. Разговарали смо о сарадњи Министарства и локалне заједнице у смислу проширења капацитета за предшколско васпитање и образовање, jeр je министaрствo oмoгућилo дa сe у диjeлoвимa шкoлских прoстoрa мoгу фoрмирaти вртићи. Рaдуje ме дa лoкaлнa зajeдницa oвдje вeћ припрeмa диo jeднe шкoлe у кojoj ћe oд сeптeмбрa бити oбдaништe, штo je диo рaзвojнe пoлитикe прoширeњa oбухвaтa дjeцe прeдшкoлским вaспитaњeм“, рекла је министар Наталија Тривић.

Начелник општине Братунац Срђан Ранкић навео је да ће локална заједница за основне и средње школе да учествује у трошковима превоза ученика, те да ће  обезбиједити два до три минибуса које ће поклонити на управљање школама како би могли организовати превоз за ученике.

Истакнуо је да ће општина Братунац по први пут набавити уџбенике за ученике првог разреда Средњошколског центра у Братунцу.

Директор Средњошколског центра Братунац Драган Продановић захвалио се Влади и Министарству на обезбијеђених 35.000 КМ за набавку столарије за Средњошколски центар Братунац који је саграђен 1987. године и којем је неопходна реконструкција крова, столарије и фасаде. Исказао је и захвалност на обезбјеђивању стипендија за ученике првих разреда средњих школа који упишу дефицитарна занимања.