Више од 20.000 ученика и њихових родитеља едуковано је током новембра за кориштење „Офис 365“ алата у настави, а у оквиру онлајн обука које је организовало Министарство просвјете и културе у сарадњи са комапанијом „Ланако“.

Дигитални  алати и  рјешења учињени су на овај начин доступним свим учесницима наставног процеса, а тиме су значајно унапријеђени модели извођења наставе на даљину и квалитетне комуникације између ученика и наставника у околностима када је онемогућно редовно извођење наставе и живи контакт с ученицима.

Претходно је обука организована за више од 10.000 учитеља, наставника и професора из основних и средњих школа у Републици Српској.

Ријеч је о значајној обуци за кориштење важних дигиталних алата у оквиру ЕДУИС платформе, која је имплементирана у 187 основних  и 12 средњих школа у Републици Српској.

Обуке су организоване са циљем да се сви учесници наставног процеса на што једноставнији начин окрену примјени савремених технологија и иновативних рјешења. У околностима изаваним пандемијом корона вируса и организацијом наставе на даљину ова платформа, односно њени дигитални алати, добили су своју потпуну примјену.

Онлајн обуке за наставно особље, стручне сараднике, чланове управа, те ученике основних и дијела средњих школа организоване су путем MicrosoftTeams сервиса.