Техничка школа „Михајло Пупин“ Бијељина расадник је иновативних идеја, а са чак шест златних признања окитио се ученик првог разреда ове школе Марко Јовановић.

Техничка школа „Михајло Пупин“ Бијељина проглашена је најбољом средњом школом у области аутоматике, а ученик првог разреда Марко Јовановић освојио је чак три награде, на 22. „Иносту младих 2020“, одржаном 19. и 20. новембра 2020. године у Бањој Луци, путем онлајн платформе.

Награде је добио за најбољи ученички рад у области аутоматике – „3D“ штампач, те златну и сребрну плакету, док је његов ментор, професор Жива Макрин, добио признање за најбољег ментора

И на недавно одржаном „Тесла Фесту“ у Новом Саду, ученик Марко Јовановић добио је три велика признања: Златну плакету са медаљом за „CNC“ обрадни центар, Златну плакету са медаљом за „3D“ штампач те Златну плакету са медаљом за „LED“ коцку, док су професори Техничке школе „Михајло Пупин“ Жива Макрин, Милан Капетина и Младен Станишић добили плакете за допринос одржавању „Тесла Фест“-а 2020.