Министарство просвјете и културе Републике Српске додијелиће у јануару 2021. године Светосавске награде истакнутим наставницима из основних и средњих школа те васпитачима и стручним сарадницима из предшколских установа у Републици Српској.

Светосавска награда додјељује се за изузетне резултате у области васпитања и образовања и састоји се од Светосавске повеље и новчане награде.

 „У односу на претходну годину, када смо установили и први пут додијелили Светосавску награду истакнутим наставницима предметне и разредне наставе у основним школама, ове године додјељујемо је и истакнутим наставницима средњих школа, односно васпитачима и стручним сарадницима у предшколским установама“, рекла је министар просвјете и културе Наталија Тривић.

Истакла је да се Светосавском наградом жели додатно указати на значај и вриједност позива васпитно-образовних радника у Републици Српској, те наградити сваки допринос развоју и унапређењу нашег васпитно-образовног система.

„Министарство просвјете и културе овом наградом жели и да захвали васпитно-образовним радницима Републике Српске за посвећеност у раду са дјецом и ученицима, те квалитетном усмјеравању од њиховог најранијег узраста до тренутка када се опредјељују за животна занимања“, рекла је министар Наталија Тривић.

Конкурс за додјелу Светосавске награде биће расписан 1. децембра 2020. године, а додјела Светосавске награде биће уприличена 28. јануара 2021. године.