Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић посјетила је Електротехничку школу Бања Лука, која је једна од пет школа у Републици Српској опремљених СТЕМ лабораторијом у оквиру УНДП пројекта „Бољом управом до бржег економског раста (ЕГГ)”.

СТЕМ учионице формиране су у ОШ „Свети Сава“ Бања Лука, ОШ „Петар Кочић“ Нова Топола, ОШ „Свети Сава“ Модрича, Електротехничка школа „Никола Тесла“ Бања Лука, Саобраћајна и електро школа Добој. „СТЕМ лабораторија има велики значај за развој компетенција ученика, те њихову адекватну припрему да буду што конкурентнији на тржишту рада”, рекла је министар Наталија Тривић.

У школама ће се  опрема користити кроз пројектну наставу са циљем стицања знања и вјештина из роботике, 3Д моделирања и штампања, програмирања микроконтролора итд.  у предметима из СТЕМ области –  техничко васпитање, информатика, математика, физика, биологија и хемија.

Директор бањалучке Електротехничке школе Ирина Чавић рекла је да је реализација наставе у овој школи без СТЕМ лабораторије скоро незамислива.

Лабораторија је опремљена  новим рачунарима, изузетно добрих конфигурација, паметном таблом, три-де штампачем и другом опремом. „На овај начин можемо да осавременимо наставу у школи, те да наши ученици буду конкурентнији на тржишту рада““, сматра директор бањалучке Електротехничке школе Ирина Чавић.