Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић посјетила је данас Економску школу у Добоју и Основну школу „Озрен“ у Пакленици Доњој након састанка са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем.

“Школе у Добоју дуго остварују добре резултате, како у пословању, тако и у раду са ученицима”, истакла је министар Наталија Тривић након састанка са градоначелником Добоја.

Навела је да је важно  да Министарство просвјете и културе и Град Добој континуирано учествују у финансирању бројних пројеката који се односе на унапређење стања школских објеката, као и обуке наставног кадра, у складу са Акционим планом реформе образовања.

Најавила је да ће са почетком нове школске године бити у функцији фискултурна сала Медицинске школе у Добоју, која се гради средствима Владе Србије.

Истакла је да ће настава у свим основним и средњим школама у Републици Српској бити завршена 8. јуна, након чега слиједе уписи у средње школе од средине јуна до средине јула.

Навела је да је Министарство водило рачуна да се уписне политике прилагоде потребама тржишта рада са циљаним занимањима која ће ученицима омогућити и запослење.

„Очекујемо да ће од 1. септембра у новој школској години почети редовна настава са часовима од 45 минута”, рекла је министар Наталија Тривић и најавила имунизацију запослених у области просвјете и културе током љетног периода.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић указао је на одличну сарадњу са ресорним министарством.

“Наш циљ је да све подручне школе имају једнаке услове. На томе смо радили у протеклом периоду и данас смо разговарали о томе. Влада Српске, Министарство просвјете и град ће заједнички радити на томе да се побољшају услови за ученике”, рекао је Јеринић.