Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић уручила је данас рјешење Основној школи  „Десанка Максимовић“ у Станарима о обављању дјелатности предшколског васпитања и образовања и истакла да је то прво такво рјешење у Српској, у складу са стратешким политикама Министарства о повећању обухвата дјеце у установе предшколског образовања.

„Ми смо законским измјенама у претходној години омогућили да школе које имају капацитете за то могу да обављају и дјелатност предшколског васпитања, наравно, у сарадњи са локалним заједницама које су надлежне за предшколско образовање“, рекла је министар Тривић новинарима.

Она је навела да се на овај начин, развојним политикама, жели и у мањим срединама омогућити већи обухват дјеце.

Директор ОШ „Десанка Максимовић“ Александар Ристић рекао је да ће у понедјељак, 17. маја, бити објављен јавни позив за пријем у обданиште, које је капацитета за око 50 дјеце.

Он је навео да објекат има двије просторије за боравак дјеце, кухињу и просторију за боравак васпитача, а предност му је што се налази у оквиру школе, са стручним сарадницима, сопственим системом гријања, могућношћу кориштења уређеног дворишта, спортске сале.