Ликовна секција у ЈУ ОШ „Јован Цвијић“ под вођством наставнице ликовне културе, Иване Санковић, се одржава од 2014. године. Секција се, због велике заинтересованости ученика, одржава два пута седмично. Чланови секције, заједно са наставницом, су осликали мурале дуж читавог школског ходника, уређена је зборница и организоване су изложбе ученичких радова. У оквиру секције ученици су осмислили тематска ликовна рјешења за осликавање кабинета наставних предмета. Јер, цијела школа је њихово платно!

Нису се зауставили само на ђацима, те је у јануару 2019. године, директорица школе Милкица Чудић, која је прије преузимања функције директора, предавала ликовну културу у школи, организовала изложбу слика просвјетних радника запослених у школи.

На изложби је своје радове представило шест наставника, што је јасан показатељ да се ради о школи која има велики креативну енергију, не само ученика него и наставног особља. Изложба је изазвала велику пажњу публике и медија.

Да би школа показала колико ликовних талената има – 2020. године волонтер-приправник, ликовни умјетник Алекса Видаковић, под менторством наставнице Иване Санковић осликао је ходник испред учионица географије и историје, које је тематски повезао у једну цјелину.

Потребно је истакнути и да је неколико ученика наставило школовање на умјетничким одсјецима у средњој школи, као и да је ученица Катарина Никић своје образовање наставила на Академији ликовне умјетности у Бањалуци.

Браво за њих!