Министар просвјете и културе Наталија Тривић и предсједник Удружења „Мисли добро“ Жељко Панић посјетили су данас Центар за образовање и васпитање и рехабилитацију слушања и говора гдје је обновљена фискултурна сала.

Министар Наталија Тривић похвалила је ангажованост Удружења „Мисли добро“, које је једно од бројних сарадника Министарства у невладином сектору, а захваљујући чијој инвестицији је потпуно уређена фискултурна сала у Центру.

„Заједно смо учестовали у рекострукцији фискултурне сале  за наше најмлађе кориснике у овој установи што је дио улагања захваљујући којима су у овој установи створени много бољи услови за рад и боравак дјеце“, рекла министар Наталија Тривић те нагласила да Министарство просвјете и културе континуирано улаже у обнову објеката, реконструкцију и адаптацију, као и њихово опремања дидактичким материјалима.

„Како би се рад у овој као и у другим васпитно-образовним установама могао одвијати на најбољи могући начин, потребно је омогућити боље услове за рад и због тога је важна свака инвестиција која томе доприности“, рекла је министар Наталија Тривић.

Директор Центра за образовање и васпитање и рехабилитацију слушања и говора Саша Татић рекао је да су досадашње инвестиције које су реализоване, а ријеч је о замјени столарије у дијелу објекта који служи као предшколска установа те у потпуности санирана фискултурна сала, јако квалитетно урађене и у кратком временском року.

Он је изразио очекивања да ће у оквиру будуће сарадње Министраства просвјете и културе, Уније послодаваца Републике Српске и Удружења  „Мисли добро“ бити  реализоване и друге инвестиције.

Предсједник Удружења  „Мисли добро“ Жељко Панић рекао је да је ово удружење успјело обезбједити 15.000 КМ за реконструкцију овог објекта те да је остатак потребних средстава, у износу од  15.000КМ, дониран је из Кабинета предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић.