Малишани Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ из Фоче, њих 150, уселили су се недавно у нову зграду коју је општина Фоча саградила у насељу Доње Поље. Капацитет новог простора је до 300 дјеце, а  намјенски је грађен за потребе предшколског васпитања и образовања.

Директор ове предшколске установе Слађана Владичић рекла је да би се предности новог простора могле набрајати у недоглед.

„Сада имамо неупоредиво већи простор. Имамо посебну салу за рачување, као и велику фискултурну салу, која није само то, већ је то мултифункционална заједничка просторија, затим просторије за васпитаче, за конференције, семинаре, за посјете…“, истакла је Владичићева.

Она наводи да стара зграда није прављена за намјене вртића, тако да су сада први пут добили намјенски објекат.

„У срцу је велика радост, јер смо коначно у прелијепој згради која задовољава све услове. Видјели сте радост дјеце, осмијехе, пјесму, то су моменти за које вриједи живјети и трудити се и улагати“, навела је Владичићева.

Васпитачица Драгана Вуколић презадовољна је условима у новој згради.

„Просторије су много веће, имамо трпезарију, посебне тоалете, велику фискултурну салу коју до сада нисмо имали и у којој ће дјеца посебно да уживају. И вани имамо довољно простора, који ћемо искористити на најљепши начин, садићемо цвијеће и у свим радовима уређења учествоваће дјеца“, рекла је Вуколићева.

Изградња вртића коштала је 2.500.000 КМ, а опремање 700.000 КМ и сва средства обезбиједила је општина Фоча.