Више од 100 ученика, заљубљеника у математику, ОШ „Бранко Ћопић“ Прњавор учествовало је у октобру у међународном „Клокановом изазову“.

„Клокан математичар без граница“ је међународна независна иницијатива чији задатак је да организује једном годишње „Клоканов изазов“ са основним циљем популаризације математике међу младим људима у цијелом свијету, али исто тако и међу родитељима, наставницима и пријатељима ученика.

Циљ такмичења је и повећање интересовања за математику и природне науке, као и степена логичког и комбинаторног мишљења, разумијевања текстова и примјене стеченог математичког знања.

 Ученици су били распоређени у пет категорија, а  на нивоу школе у својим категоријама најбољу су били: Милан Стојаковић, Николина Ракита, Софија Савковић, Стефан Миоданић и Јован Павловић са освојеним 1. мјестом,Софија Поповић, Марија Ступар, Марија Маринковић, Огњен Ђурић и Данијел Хемун на другој позицији те Кристина Маринковић, Дмитар Кнежевић, Алекса Антешевић, Бојана Миливојац и Наташа Мићановић на трећем мјесту.

Такмичење је међународног карактера јер ученици у цијелом свијету, у више од 90 држава, у исто вријеме размишљају о истим проблемима и рјешавају исте задатке.

ОШ „Бранко Ћопић“ Прњавор је ове године први пут учествовала у овом математичком изазову.