Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић посјетила је данас Економску школу Бања Лука у којој је захваљујући средствима овог министарства реновиран сутерен школе – замијењена вањска столарија и подови, извршена санација зидова, те опремљен информатички кабинет, дневни боравак за ученике и савремени мултимедијални кабинет за стране језике.

„Економска школа Бања Лука је захваљујући средствима Министарства и других донатора успјела  да у потпуности реновира и реконструише сутерен школе који је био руиниран и неупотребљив“, рекла је министар Наталија Тривић током обиласка ових просторија заједно са директорицом школе Соњом Томаш Мискин похваливши напоре ове школе да пренамијени и преуреди све расположиве просторе у најбољем интересу ученика.

„Ученици и наставници ове школе су добили потпуно опремљен информатички кабинет у којем ученици могу да стичу практична знања, те кабинет за стране језике, јер без страних језика не можемо много да искорачимо ни у економском смислу“, рекла је министар Наталија Тривић.

Истакла је и велику важност стварања простора за дневни боравак и одмор ученика посебно узевши у обзир да велики број ученика ове школе путује и сада имају могућност да  у веома стимулативном окружењу сачекају превоз.

„Економска школа иде у корак са временом. Реновирали смо просторије и креирали стимулативно окружење за све ученике наше школе. Направили смо нови информатички кабинет, јер смо свјесни да живимо у ери информатике и да су знања и вјештине из ове области од изузетног значаја за наше ученике, док ће кабинет за стране језике служити да ученици на савремен начин изучавају француски, енглески и њемачки“, рекла је директорица школе Соња Томаш Мицкин.

Ученица четвртог разреда Економске школе Бања Лука Сара Жарић у име свих ученика изразила је задовољство савремено опремљеним кабинетима, те кутком за дружење и одмор. Захвалила је управи школе, Министарству и другим донаторима што су омогућили да ученици добију нове кабинете и простор за одмор и истакла да ће својим понашањем и успјехом оправдати указано повјерење.

Министарство просвјете и културе Републике Српске издвојило је за санацију простора ове школе 33.000 КМ.