Поводом завршетка наставе у првом полугодишту школске 2020/2021. годинe, свим ученицима у Републици Српској, руководству школа те наставном и ваннаставном особљу, министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић упутила је искрене честитке, уз жељу да са својом породицом и у радости проведу дане предстојећег распуста.

„Нову школску годину почели смо са великом неизвјесношћу због пандемије изазване вирусом корона али захваљујући знању, умијећу, креативности и флексибилности свих запослених у просвјети успјешно и у школским учионицама завршавамо прво полугодиште.

Као друштво дугујемо велико признање и захвалност просвјетним радницима за исказани труд  у области васпитања и образовања ученика у ванредним околностима и зато Вам се још једном захваљујем на исказаној посвећености подучавању наших ученика.

Просвјетитељску улогу васпитно-образовних радника, који су постигли изузетне резултате у области васпитања и образовања ученика и њихову неизмјерну важност у процесима развоја и напретка друштва, истакнућемо 28. јануара 2021. године када ће бити додијељена Светосавска награда“, наводи се у честитки министра Наталије Тривић.

Истакнуто је да Министарство просвјете и културе жели у школама створити подстицајно окружење за учење и подучавање али и, кроз реформу основног и средњег образовања, наставити са повезивањем образовања и тржишта рада са циљем да  ученици у току школовања стекну сва потребна знања и вјештине и да након  школовања добију прилику за брзо запослење.

„И овом приликом позивам све просвјетне раднике да се са иновативним идејама и конструктивним приједлозима укључе у израду Стратегије развоја предшколског, основног и средњег образовања за период од 2022. до 2030. године на чему ћемо радити у наредној години. Сигурни смо да ће даље развијање наставних планова и програма, те школских уџбеника допринијети ефикаснијем раду свих просвјетних радника и бољим исходима учења, а то је један од најважнијих циљева реформских процеса“, наводи се у честитки министра Наталије Тривић.